Potrawy, dania i zakąski rybne przygotowały członkinie KGW Kłodne, KGW Pisarzowa oraz KGW Męcina w ramach kolejnej odsłony warsztatów kulinarnych finansowanych z PROW 2014-2020 za pośrednictwem LGD "Przyjazna Ziemia Limanowska".
Wśród przygotowane przez Panie z KGW potraw rybnych znalazły się m.in. śledź w śmietanie, dorsz panierowany, pstrąg w galarecie, roladki z łososiem czy ryba po grecku. Na deser członkinie KGW serwowały również słodkie wypieki.
Warsztaty odbyły się w ramach projektu" Zakup wyposażenia, organizacja warsztatów oraz imprez kulturalnych w gminie Limanowa ze środków z Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2 Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność objętego PROW objętego na lata 2014-2020", za pośrednictwem Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Przyjazna Ziemia Limanowska”, w celu kultywowania lokalnego dziedzictwa.
Liczba wyświetleń: 2020